Oman rakennusalan yrityksen perustaminen

 

Oman rakennusfirman perustaminen voi olla todella erinomainen päätös, sillä oikeissa olosuhteissa siitä voi tulla äärimmäisen kannattava liiketoimi. Mikäli taustalta löytyy riittävä määrä kokemusta sekä innostusta oman yrityksen perustamiseen rakennusalalla, kannattaa aivan aluksi aloittaa selvittäminen tutustumalla erilaisiin mahdollisuuksiin, vaatimuksiin ja säännöksiin, jotka rakennusfirmoja koskevat.

Hinta-arvio

Kokemus tai ainakin konsultointi kokeneemmilta tahoilta on rakennusalalla tärkeää. Suurin osa rakennusfirmojen asiakkaista haluaa jo etukäteen tarjouksen, johon kuuluu hintapyyntö sekä arvio rakennusurakan kestosta. Onkin siksi tärkeää pystyä jollain tasolla arvioimaan työstä koituvat kulut työvoimasta materiaaleihin ja käytettyihin työvälineisiin asti. Jo etukäteen on pystyttävä arvioimaan, millaista voittoa haluaa ja pystyy realistisesti rakennusprojektista kuittaamaan. Toisinaan esimerkiksi yksityisasunnon remonttiin pyydettäessä saattaa hinta-arvion tekeminen muodostua hyvinkin haastavaksi, sillä usein vastaan saattaa tulla odottamattomia yllätyksiä työn edetessä.

Arvio rakennusprojektin kestosta

On tärkeää, että rakennusyritys on avoin ja rehellinen asiakkaidensa kanssa heti alusta alkaen siitä, kuinka kauan projektin loppuunviemisessä kestää. On hyvin tavanomaista, että kesken urakan eteen tulee mutkia, joita ei alussa odottanut. Riittävän ajan varaaminen rakennustöille sekä odottamattomiin yllätyksiin kuten myöhästymisiin, sääolosuhteisiin, välineisiin liittyviin ongelmiin ja vastaaviin varautuminen on sekä rakennusfirman että asiakkaan etu.

Sopimuksen laatiminen etukäteen

Rakennusalalla voi sattua ja tapahtua monenlaista. Rakennusalan yrityksen ja siltä palveluja ostavan asiakkaan kannattaa aina laatia pätevä ja kattava sopimus, jotta sopu säilyy koko projektin ajan. Sopimuksesta tulee käydä ilmi sovitun työn laajuus, maksuihin liittyvät ehdot, realistinen valmistumisaikataulu sekä muut säännöt ja ehdot. Suulliset sopimukset eivät enää nykyajan maailmassa kannata.

onepirate