Rakennusalan yrityksen perustamisen askeleet

Jos olet rakennusalan rautainen ammattilainen, saatat haaveilla oman rakennusalan firman perustamisesta. Tämä artikkeli auttaa sinua pohtimaan tätä haavetta entistä syvemmin ammattitaitosi ja verkostosi kannalta. Tarjoamme sinulle myös vinkkejä, joiden avulla voit saada ammattitaitoista neuvontaa suunnitelmiisi liittyen.

Ammattitaito

Tällä alalla rautainen ammattitaito on kaiken A ja O. Kilpailu on kovaa ja työnjäljen tulee olla priimaa, jotta pärjäisit kovin kilpaillulla alalla. Varmista siis jo etukäteen, että ammattitaitosi varmasti riittää tähän. Jos tunnet itsesi epävarmaksi, ehkä voisit ensin aloittaa alan konkarin opissa. Samalla pääsisit seuraamaan lähietäisyydeltä, millaista rakennusalan firman omistajuus käytännössä on. Tämä voisi auttaa sinua päättämään, haluatko todellakin ryhtyä yrittäjäksi.

Verkosto

Hyvä verkosto on yrittäjän tukipilari. Kartoita verkostoasi ja mieti, voisitko jotenkin luoda entistä tiiviimpiä ja hyödyllisempiä suhteita alan muihin toimijoihin. Myös kiinteistönvälitysalan yritykset, kuten blok.ai, voivat olla hyödyllisiä yhteistyökumppaneita, sillä ne voivat auttaa myymään rakentamasi asuinkohteet tai jopa auttaa välittämään sinulle työtä. Osallistu alan keskusteluun ja aloita oman yrittäjäimagosi luominen. Tutki alan toimijoiden kenttää avoimin silmin ja ala kutoa verkkoasi.

Neuvonta

Yritystoimintaa suunnittelevan henkilön kannattaa ottaa yhteyttä paikkakunnan yritysneuvojaan, sillä hän osaa auttaa yrityssuunnitelman arvioinnissa ja kehittämisessä. Voit saada häneltä neuvoja yrityksen rahoituksen järjestämiseen ja moniin käytännön seikkoihin, joita et välttämättä itse osaa edes tulla ajatelleeksi. Voitte yhdessä selvittää, olisitko oikeutettu erilaisiin yritystukiin ja kuinka yritystoimintasi rahoitus muuten järjestetään.

onepirate