Oman rakennusfirman perustaminen

Oman rakennusfirman perustaminen on riskialtista, mutta parhaimmillaan yrityksestä voi tulla suuri menestystarina. Toki tärkeää on, että perustajalta löytyy rakennusalan kokemusta ja koulutusta sekä tietoa esimerkiksi rakennusalaa säätelevistä lainsäädännöistä. Kun puitteet ovat kunnossa, voi yrityksen perustamista alkaa harkitsemaan vakavissaan. Yrityksen perustaminen tapahtuu aivan kuin kaikkien muidenkin yritysten kanssa. Yritykselle keksitään nimi ja päätetään, onko yritys esimerkiksi osakeyhtiö. Suuret yritykset, joissa on paljon työntekijöitä, ovat osakeyhtiöitä.

Oikeanlaisen työvoiman palkkaaminen

Yritykselle on hyvä palkata työvoimaa jo yrityksen perustamisen jälkeen. Näin yritystä voi lähteä markkinoimaan ja urakat voi ottaa työn alle välittömästi. Työntekijöiden kohdalla on erityisen tärkeää, että työntekijöiltä löytyy niin alan koulutus kuin kaikki vaadittavat luvat ja kortit, joita rakennusalalla tarvitaan. Työntekijöitä täytyy myös löytyä sopiva määrä, jotta yritys pystyy toteuttamaan suurempia urakoita tai vaikka useita urakoita samaan aikaan.

Varsinaisten rakennusmiesten lisäksi yritys tarvitsee asiakaspalveluhenkilöstöä sekä palkanlaskijan ja kirjanpitäjän. Palkanlasku ja kirjanpito on hyvä hoitaa näiden alojen ammattilaisille, jotta kaikki menee varmasti säännösten mukaisesti. Näin myöskään yrittäjän ei tarvitse tuskailla itse verotusten kanssa, sillä kirjanpitäjä hoitaa kaiken kuntoon. Asiakaspalvelijat taas vastaavat sähköposteihin ja puheluihin ja sopivat tulevista urakoista. Asiakaspalvelijoille ei välttämättä tarvitse järjestää toimitilaa tänä päivänä, vaan työtä voi monesti tehdä etätyönä.

Projekteja moneen lähtöön

Rakennusfirma hoitaa monenlaisia projekteja. Rakennusmiehen työnkuva voi varsinaisen rakentamisen lisäksi olla se, että hänen tehtävään voi olla laittaa kotitapetti seinään. Näin siis urakat voivat sisältää kaiken rakennuksen perustuksista aina rakennuksen viimeistelyyn asti. Onkin tärkeää, että yritys pystyy ottamaan vastaan monenlaisia projekteja. Kun yritykseltä löytyy monipuolisuutta, on asiakaskuntakin paljon laajempi.

onepirate