Hyvät välit urakoitsijaan helpottavat kaikkea

Kesä on remontoinnin aikaa. Se on paras mahdollinen vuodenaika toteuttaa unelmien keittiöremontti, tai laajentaa vaikkapa kotia lisäsiivellä. Rakennusfirmoilla ja yksityisillä urakoitsijoilla ei juurikaan ole kesällä lomaa, vaan sitäkin enemmän töitä. Mutta mitä sinun, jolla olisi tarvetta ostaa rakennusfirman palveluita, tulisi miettiä ennen kuin palkkaat ketään? Lue tästä artikkelista lisää!

Pientä pintaremonttia tehdään usein itse, mutta ammattilaisen apu on korvaamaton suuremmissa urakoissa. Kun olet päättänyt toteuttaa isomman luokan remontin kotona tai mökillä, kaksi tärkeintä asiaa ovat remontin rahoitus ja tekijöiden valitseminen. Remonttien rahoittamiseen hankitaan yhä useammin lainaa netistä ja palkataan ammattilainen sen avulla tekemään itse remontti.

Mutta miksi on tärkeää, että sinulla ja palkkaamallasi rakennusfirmalla olisi hyvät välit? Remonttikesä on jo itsessään uuvuttavaa, eikä sitä kannata pilata entisestään sillä, että kotona pyörii vieraita työntekijöitä, jotka eivät edes hymyile. Tämä luo pohjaa huonolle kommunikaatiolle sinun ja urakoitsijan välillä, mitä tulisi ehdottomasti välttää: remontin edetessä syntyy paljon sellaisia tilanteita, joissa on neuvoteltava ja mitä sutjakkaammin nämä tilanteet ratkeavat, sitä paremmin koko remontti edistyy. Ja mikäli jälkeenpäin ilmenee joitain vikoja, saa ne helpommin kuntoon, kun vuoropuhelu urakoitsijan kanssa sujuu.

Hyvät välit remontoijaan kannattaa luoda jo ennen kuin palkkaat tämän. Kysele rohkeasti, millaisia töitä firma on aikaisemmin tehnyt ja ole aidosti kiinnostunut. Aiemmalle hyväksi havaitulle urakoitsijalle suurin palkinto on se, että hänet palkataan uudelleen. On myös tärkeää, että tunnet itsesi: onko sinusta rehellisesti sanoen mitään käytännön apua työmaalla vai kannattaako vain pysytellä suosiolla pois jaloista? Tästä kannattaa neuvotella jo ennen palkkaamista rakennusfirman kanssa.

Kun remontti sitten itsessään alkaa ja urakoitsija alkaa pyöriä pihallasi tai talossasi, ei tähän kannata suhtautua sen ihmeellisemmin kuin mitä työturvallisuus ja hyvät käytöstavat vaativat. Jos perheessä on lapsia, tulee heitäkin neuvoa, ettei työntekijöitä saa häiritä, mutta esimerkiksi tervehtiminen kuuluu asiaan. Joillekin lapsille voi olla myös elämys päästä repimään muutama naula irti ja tuomaan kahvia tauoille. Hyvä henki työmaalla syntyy siis loppupeleissä pienistä asioista, joita ei heti tule ajatelleeksi, mutta kannattaa pitää mielessä.

onepirate