Miksi rakennustöihin kannattaa palkata alan ammattilainen

Varsinkin nykyään on muodissa niin sanottu “tein ite ja säästin”-taktiikka sekä erilaiset DIY-taktiikat (do it yourself, suom. tee se itse), joiden pointtina on usein erilaisten asioiden tekeminen itse ilman ammattilaista yleensä säästötarkoituksessa. Tämä voi joissakin tapauksessa olla ihan kätevä ratkaisu varsinkin, jos rahasta on pulaa, mutta rakennustyö ei ole yksi näistä asioista, vaan siihen on todellakin kannattavaa panostaa rahallisesti kunnolla. Voi tuntua järkevältä yrittää tehdä itse, mutta usein tällaiset kokeilut osuvat loppujen lopuksi omaan nilkkaan ja tällöin alkuperäinen tarkoitus voi kääntyä aivan päälaelleen. Tässä artikkelissa selitämme, miksi rakennustöihin kannattaa palkata alan ammattilainen sen sijaan, että yrittäisi tehdä itse.

Rakennusalan ammattilaisella on alan koulutus, ja hän tietää, mitä tekee

Tämä on ilmiselvä ja ehkäpä jopa tärkein pointti, mutta kuitenkin asia, joka tuntuu monelta menevän täysin ohi korvien. Rakennusalan ammattilainen on käynyt vuosia alan koulutusta, harjoitellut jopa useita satoja tunteja ja hänellä on takanaan vankka kokemus alasta. Hän tietää, mitä tekee ja osaa hoitaa tehtävän kuin tehtävän asianmukaisesti, nopeasti ja ammattitaidolla. Vaikka saattaisi olla houkuttelevampaa tarttua itse talttaan tai palkata hommaan naapurin Ismo, on ammattilaisen palkkaaminen tehtävään loppujen lopuksi järkevämpi sijoitus, sillä silloin tiedät varmasti, millaisen lopputuloksen saat ja saat työlle myös elintärkeän takuun, joka takaa sen, että lopputulos kestää ja se korjataan viipymättä, jos ongelmia ilmaantuu.

Voitko väittää tietäväsi edes, montako erilaista naulaa, ruuvia ja mutteria maailmassa on olemassa? Niitä on nimittäin yllätävän monta, ja rakennusalan ammattilainen tuntee ne kaikki pituudesta ja paksuudesta riippumatta kuin omat taskunsa. Hän tietää tasan tarkkaan, miten ja mihin niitä käytetään parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Tämä on vain yksi sadoista esimerkeistä, jotka osoittavat selkeästi sen, että ammattilaisella on silmää omaa alaansa kohtaan. Samalla tavalla voidaan miettiä vaikkapa lääkäreitä: kokematon tulee helposti aliarvioineeksi pintapuolisen haavan ensi silmäykseltä, mutta kokenut lääkäri, jolla on takanaan vuosien kokemus pystyy heti näkemään, jos haava vaatii jatkohoitoa tai on vaikkapa riski, että siitä aiheutuu sisäisiä vaurioita. Samalla tavalla toimii myös rakennusalan ammattilainen: hänellä on silmää töilleen ja projekteilleen ja hän tiedostaa niiden riskit etukäteen ja pystyy mahdollisuuksien mukaan ehkäisemään niitä syntymästä.

Rakennusalan ammattilaisella on tarvittavat välineet ja materiaalit

Rakennusalan ammattilainen tietää, mitä välineitä käytetään ja miten. Hän tietää lisäksi tasan tarkkaan myös mistä ne saa. Rakennusalan ammattilainen hankkii käyttöönsä kaikkein edukkaimmat, laadukkaimmat ja kustannustehokkaimmat välineet, jotka sopivat käyttötarkoitukseen mahdollisimman hyvin. Sinun ei siis tarvitse huolehtia välineiden hankinnasta eikä viettää tuntikausia rakennuskaupoissa, vaan kaikki tämä hoidetaan puolestasi! Muista, että lähes jokainen toimi vaatii oman työkalunsa – ja rakennusalan ammattilaiselta löytyy tämä työkalu varmasti!

Itse tekeminen voi loppujen lopuksi koitua kalliimmaksi

Jos rakennusalan ammattilaisen palkkaaminen tuntuu hintavalta, voit aina hakea lainaa vaikkapa tessin.com/fi/n sivuilta. Kannattaa kuitenkin miettiä myös, että tulisiko työ itse tehden todellakin edullisemmaksi? Se saattaa tuntua siltä ensi seisomalta, mutta tosiasiassa kaikkien materiaalien, kymmenien eri työkalujen hankkiminen ja mahdolliset huonosta työstä aiheutuneet vauriot saattavat aiheuttaa kustannuksia jopa vuosien ajan.

onepirate